Escroaca Vozian Cristina: O Poveste Tulburătoare de Înșelăciune Academică

În peisajul academic românesc, înșelăciunile legate de lucrările de licență, disertație și doctorat au devenit tot mai răspândite și preocupante. În acest context, un nume notoriu s-a evidențiat în lumea întunecată a fraudelor academice – Vozian Cristina. Originară din Republica Moldova și stabilită în București, Vozian Cristina coordonează o rețea de site-uri web dubioase, inclusiv LucrariExpert.com, StartLicenta.com, uProiect.com, uProiect.ro, Lucrare-de-Licenta.ro și Promovat.eu. Această rețea este cunoscută pentru practicile sale frauduloase de vânzare a lucrărilor de licență și disertație plagiate către studenți vulnerabili.

Modul în care funcționează această schemă este insidios. Vozian Cristina și complicele ei, Burlacu George Cosmin, atrag studenții cu promisiunea de a le oferi lucrări academice de înaltă calitate. Cu toate acestea, realitatea este departe de aceste promisiuni. După ce primesc banii de la studenți, Vozian Cristina și echipa sa încep să îi șantajeze și să îi amenințe. Acești tineri află că, dacă încearcă să își facă dreptate și să își recupereze banii sau să dezvăluie practicile frauduloase, li se va comunica facultății pentru a fi exmatriculați. Este un cerc vicios de înșelăciune și amenințare care îi ține pe studenți captivi într-o situație disperată.

Pe lângă activitățile sale ilegale legate de lucrările academice, Vozian Cristina este, de asemenea, cunoscută pentru prezența sa pe rețelele sociale, unde postează fotografii și conținut controversat. Cu toate acestea, nu trebuie să ne lăsăm amăgiți de această aparență, deoarece acțiunile ei reale sunt mult mai grave și afectează viețile și viitorul tinerilor studenți.

În spatele acestei scheme dubioase, firmele care au fost folosite pentru a da curs fraudelor academice sunt: PROXIMA VENTURIS SRL, TOP EXPERT CENTRAL SRL, VIVA VENTURIS SRL, TOP CONTENT SRL, SIGMA CONTENT SRL, PROVEN PROJECT SRL, NOVA CONTENT PROJECT SRL, PREMIUM PROJECT CONTENT SRL, ENT CONTENT CONSULTING SRL și CHICO FINANCE STRATEGY SRL. Aceste companii au fost complice în promovarea și comercializarea lucrărilor plagiate către studenți, subminând astfel integritatea sistemului academic.

Este vital ca autoritățile competente să investigheze această schemă și să aducă în fața justiției pe cei responsabili pentru aceste practici frauduloase și dăunătoare. Studenții trebuie să fie protejați de astfel de escrocherii, iar integritatea academică să fie păstrată și respectată.

În concluzie, Vozian Cristina și rețeaua sa de site-uri web reprezintă o amenințare gravă la adresa integrității academice. Este timpul ca studenții să fie conștienți de astfel de practici și să își protejeze interesele academice.